maandag 21 april 2014

Paascadeautjes deel 3 & Cadeau kaart

Dit is echt het laatste deel van de Paascadeautjes :)
Vanmiddag hebben we een heerlijke Paaasbrunch gehad samen met mijn schoonouders en de rest van de familie. Mijn schoonouders hadden dit georganiseerd omdat ze vorige week 51 jaar getrouwd waren.
Ik heb 2 cadeautjes voor ze gemaakt: een Paasmandje en een cadeau kaart.
Als eerste de cadeau kaart, gemaakt naar een idee van Dawn Griffith.
Gebruikte materialen Cadeau envelop: Inkt Stazon black jet & Crisp Cantaloupe/Cardstock Crisp Cantaloupe, Pistachio Pudding & Whisper White/ DSP Sweet Sorbet/ Artisan Label Punch
 
Dit is het Paasmandje:
Het mandje is gevuld met Paaseieren en heilige boontjes.De heilige boontjes hebben we vorige week op de Vastenmarkt van Dylan zijn school gekocht. Deze markt wordt 1 keer in de 2 jaar georganiseerd en de opbrengst wordt dan aan een goed doel geschonken.
 Gebruikte materialen Paasmandje: DSP In Color 2013-2015/ Inkt Crisp Cantaloupe & Stazon Jet Black/ Cardstock Crips Cantaloupe/ Stempelset Teeny Tiny Sentiments & Flower Shop/ Pansy Punch/ Vlinder en strassteentje uit voorraad
 
Dit zijn de heilige boontjes en het verhaal erachter:
Het heilige boontje heet eigenlijk een MONSTRANSBOONTJE.
Het verhaal gaat dat vroeger de pastoor de Monstrans begraven had om te voorkomen dat de vijand hem zou stelen. Om de plek te markeren plantte hij er een paar witte boontjes bovenop.
Toen de vijand was verdwenen waren de bonenplanten heel groot geworden en werd er in de bonen een heilige tekening aangetroffen: het silhouet van de begraven Monstrans.
Ook zagen sommige een engel in de tekening op het boontje. Sinds die tijd spreekt men van Monstransbonen of Heilige boontjes.
 

4 opmerkingen:

Marjolijn van Elsberg zei

Wat leuk dat verhaal van dat MONSTRANSBOONTJE! En dat verstoppe geloof ik goed, zeker in de tijd van de beelden oorlog! Goed bedacht!
Mooi kaartje en leuk mandje!

Anita Meijer zei

Nog gefeliciteerd met je ouders Sylvia en wat heb je dit supermooi voor hun gemaakt, top.
Liefs van Anita

Je@net zei

Wat een leuke projectjes, Sylvia.
Mooi in die pastelkleurtjes!

Alexandra zei

wat een leuke cadeautjes, heerlijke vrolijke kleuren ook. Het paasmandje vind ik helemaal geweldig.